Mad og vin – Sådan vælger du den rigtige vin

 Mad og vin – Sådan vælger du den rigtige vin

Der er mange overvejelser, der er gode at gøre sig, når man skal vælge vin til maden. Vin og mad er to af de store glæder i livet, og derfor skal man også sætte sig godt ind i, hvordan de to elementer spiller sammen. Her får du tips til, hvordan du vælger den rigtige vin til din mad.

Hvilken vin skal jeg vælge?

Det er ikke altid lige let at vælge den rigtige vin, når man vil have den til at passe til maden. Der er nemlig mange ting, der skal tages i betragtning, når man skal vælge vin til sin mad. Det handler om at finde ud af, hvilken vin der passer bedst til den mad man vil servere, og det er derfor en god idé at have nogle grundlæggende viden om vin. Her får du et par tips til, hvordan du kan vælge den rigtige vin til maden.

  • Det første du skal tage stilling til, når du skal vælge vin til maden, er hvilket kød du skal have eller om du skal have fisk. Hvis du vælger fisk, så er det en god idé at vælge en hvidvin, da den passer godt til fisk. Hvis du derimod vælger kylling, så kan du vælge enten en hvidvin eller en rødvin. Hvis du vælger svin eller okse, så er det en god idé at vælge en rødvin.
  • Det er også en god idé at tage stilling til, hvilken sauce der skal være til maden. Er det en kraftig sauce, så skal du vælge en kraftig vin, og er det en let sauce, så skal du vælge en let vin.
  • Endelig skal du også tage stilling til, hvilken type vin du foretrækker. Er du til en kraftig vin, så skal du vælge en kraftig vin, og er du til en let vin, så skal du også vælge en let vin.

Passer vin til alt mad?

Der er mange, der undrer sig over, om vin passer til alt mad. Det er nemlig ikke altid lige let at vælge den rigtige vin, og derfor kan det være en god idé at have nogle generelle regler for, hvilken vin der passer til hvilken mad. Den gode nyhed er, at vin faktisk passer til alt mad. Der er selvfølgelig nogle vine, der er bedre end andre, men i princippet kan man godt drikke vin til alle former for mad.

forfatter

Related post