Dart er mere end et spil – det er et fællesskab

 Dart er mere end et spil – det er et fællesskab

Dart er ikke kun et spil – det er også et fællesskab. Ved dart skiven mødes folk fra alle samfundslag for at hygge sig, spille og drikke øl. Dart er en af de få sportsgrene, hvor kvinder og mænd spiller lige meget og har lige meget succes.

En sport for alle

Dart er et spil, der kan spilles af alle, uanset alder, køn eller fysisk formåen. Alle kan være med, og alle kan være lige gode. Dart er et socialt spil, hvor man hygger sig med venner og bekendte. Det er let at komme i gang med at spille dart. Du behøver ikke at have særlige evner eller forudsætninger. Du kan købe et dartspil til en billig pris, og så er du klar til at spille.

Darts historie

Dart er en sportsgren, som stammer fra England. Det er næppe tilfældigt, at dart i dag er en af de mest populære sportsgrene i England. Dart har dog rødder, som går helt tilbage til det 13. århundrede. Dengang brugte man pile til at kaste med på mål, der til dels var de samme, som vi bruger i dag. Man kan altså godt sige, at dart er en af de ældste sportsgrene i verden.

Spillets regler

Dart er et spil, der spilles af to personer eller to hold. Det gælder om at kaste sine pile på den brede del af dartpude. Den brede del kaldes også for bordet. Rekorden for at kaste en dartpil er højst imponerende. I 2013 kastede den engelske dartspiller Phil Taylor en dartpil, som ramte i midten af dartpuden. Den nøjagtige afstand mellem pilehovedets centrum og midten af dartpuden var blot 1,0 millimeter. Der findes dog forskellige spil og regler, når det kommer til dart. Det mest almindelige spil er 501. 501 er altså det antal point, som man skal nå. Hvert kast tæller fra. Hvis man kaster en tre’er, tæller det minus tre point.

Hvor kan man købe dartskive og pile henne?

Hvis du har bestemt dig for, at du vil i gang med at spille dart, så kan du finde udstyr til dart på denne hjemmeside billard.dk, som også er linket til længere oppe. Du finder både dartskiver og pile. Du finder også alt andet, som du skal bruge, hvis du vil i gang med at spille dart.

Sidste ord

Jeg håber denne artikel har gjort dig klog på dart og fyldt dig med lyst til at prøve at spille. Dart er en sjov sportsgren, som kan spilles af alle. Deltag i den store verden af dartspillere, og mød nye mennesker.

forfatter

Related post